praktijk voor reflexintegratie 
 brengt denken, doen en voelen in balans   

Het aanbieden van nieuwe leer strategieën. 

In mijn praktijk zie ik veel kinderen met uiteenlopende uitdagingen ten aanzien van leren en schoolse zaken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld klachten van dyslexie, discalculi, concentratiestoornissen en meer. Ik bied verschillende methoden aan die afgestemd worden op en samen met het kind. Belangrijk is wel dat het aanleren van nieuwe leerstrategieën tijd vragen, oefening en doorzettingsvermogen maar de resultaten zijn erg goed. Hieronder een korte beschrijving van de verschillende manieren van aanpak. 

Jamara rekenen

De Jamara methode leert kinderen alsnog of opnieuw rekenen. Deze methode is ontzettend effectief gebleken bij kinderen met dyscalculie. Deze methode is ontwikkeld door Will Missot van het CLNS (www.clns.nl) en is vooral bedoeld voor kinderen die op school vastlopen met rekenen en waar de school eigenlijk al de hoop heeft opgegeven. 

Ruimtelijk zicht & inzicht 

Er wordt wel eens gesproken over een verbaal-performaalkloof. Door een goede ruimtelijke training kan het performale-deel beter ontwikkelt worden. Ruimtelijk inzicht is een belangrijke rekenvoorwaarden dus belangrijk dit aan te pakken.

Visueel screener & training

Reflexbalans kan uw kind screenen op mogelijke visuele problemen, die o.a. de oorzaak kunnen zijn van lees-, spellingsproblemen en problemen met het ruimtelijk inzicht bij rekenen. 

Woordbeeldtrainer (spellingsproblemen)

Dit is een programma dat woordbeeld (visueel) en klankbeeld (auditief) in een neurolinguistische programmeersetting aan elkaar koppelt, waarbij het woord verankerd wordt in het geheugen. Deze methode is gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. 

 
 
 
 
Opbellen